İK’cı Şiir Yazar mı?

İnsan Kaynakları Yönetimi alanında çalışmakla birlikte, ayrıca şiir ve ebru sanatı ile de ilgileniyorum.

2023 yılı Mart ayında yayınlanan “Bir Şiir Kalsın Yarına” isimli kitabımda ebruların da yer aldığı şiirler: “Şiir onu yazana değil, ona ihtiyacı olana aittir” (*) sözünde olduğu gibi artık ihtiyacı olana aittir.

Bu yazıyı; “Bir Şiir Kalsın Yarına ” isimli şiir kitabımın, çok değerli arkadaşımın (Sn. Zuhal Cankurt) ince düşüncesi ve çabası ile Almanya/Stuttgart Şehir Kütüphanesinde yabancı yayınlar bölümündeki kitapların arasında yer aldığını öğrendiğim ve tarifsiz mutluluğu, sevinci, heyecanı yaşadığım gün yazdım.

“Bir Şiir Kalsın Yarına” kitabım yurt içinde ve yurt dışında ona ihtiyacı olan şiir severleri bekliyor…

Şiir kitabımı alan şiir severler aynı zamanda sosyal sorumluluk anlamında da katkıda bulunmuş olacaklardır. Çünkü; kitabın gelirini, omurilik felçlilerinin tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılamak üzere Omurilik Felçlileri Derneğine bağışlayacağım.

Şiir kitabım aracılığı ile Omurilik Felçlileri Derneğine destek olan herkese sonsuz teşekkürler…

Kitap destek için:

https://www.kitapyurdu.com/kitap/bir-siir-kalsin-yarina/645003.html&filter_name=bir+siir+kalsin+yarina

Sadece İK’cıların değil genel olarak iş hayatındaki her çalışanın; iş dışında odaklanacağı şiir, ebru, müzik, resim, tiyatro vb. farklı alanlar bulmasının önemli, faydalı ve gerekli olduğunu düşünüyorum.

Böylece, genellikle yoğun ve baskı altında geçen iş hayatı dışında, farklı alanlara yönelmenin; yaşamı zenginleştirmeye, çok yönlülüğü ve olaylara bakış açısını geliştirmeye, kişisel farkındalığı artırmaya, stresle mücadeleyi kolaylaştırmaya faydası olacaktır.

Özellikle; iş dışında farklı alanlarda kendinize ait bir zaman diliminde, kendinizle baş başa kalabilmek, bir şeyler üretmek ve paylaşmak çok özel ve güzel bir deneyim.

(*) Nobel Edebiyat Ödülü sahibi, dünya edebiyatının usta şairlerinden Pablo Neruda’nın yaşamını anlatan 1994 yapımı “Postacı” isimli filmde Neruda’nın mektuplarını taşıyan bir postacı tarafından söylenmiş bir sözdür. Şiir ile okuyucuyu birbirine kavuşturma amacında olan şairin yazdığı şiir’in; insanlar ile kuvvetli bağ kurarak herkesin olması ama en çok ihtiyacı olana bağlanmasını ifade etmektedir.

2 thoughts on “İK’cı Şiir Yazar mı?

  1. Sevgili Serpil Türkmen, siz yaptığınız her şeyi gönülden, severek ve değer vererek yaptığınız için ben hep çok beğeniyor ve takdir ediyorum. Örnek aldığım insanlardansınız, tavsiyeleriniz benim için çok değerli uygulamaya çalışacağım. Sevgilerimle…

    Liked by 1 kişi

    • Güzel cümleleriniz için çok teşekkür ederim Zuhal hanım. Hayatımda çok kıymetli bir yeriniz var. İyi kalpli, doğal, samimi, dürüst, güvenilir olmanız sizinle ilgili ilk aklıma gelenler… İyi ki tanışmışız… İyi ki varsınız… Sevgilerimle…

      Beğen

Yorum bırakın